Två trekantiga fönster och gamla trätofflor..


Vi får in nya saker hela tiden. Lägger upp en bild på lite av det som kommit in de senaste dagarna:Två trekantiga fönster som gör sig fina i en husnock eller som prydnad. Ett par trätofflor, en bondes hemsnidade vinterarbete. I bild syns också en vattenflaska i plåt, en äppelmosare för att göra äpplemos på det gamla hederliga viset och en linneduk som inte är nyinkommen men fin.

Ps. Det ena fönstret saknar ett glas, men det kostar inte många kronor att sätta in ett nytt. Vi använder oss av ett glasmästeri i Mellerud, som är bra till vettiga priser.

Ängsblommor och morotsblast
..sommaren i Sikhall när den är som bäst, en lugn oas i grön skrud. Vajande sommarblommor som kommer år efter år och så det gröna gamla tvättfatet med tillhörande kanna, som alltid funnits där för fotbad utomhus eller som vas. Tänk vad de mest självklara sakerna i livet kan vara vackra och värdefulla, bara man låter sig stanna upp och se dem. Som t.ex. morotsblasten som åkte av och slängdes på bryggan utanför dörren och KLICK!, ett vackert ögonblick förevigat.


Lite mer nyinkommet..R O S T I G T & P L Å T
..krokbrädor av järnvägssbult på en nött gammal trappbräda
och en gammal plåtlåda med gul text är två rostiga nyheter

Dagsverket på gårdsplanen..


Nu har vi börjat göra lite fint på gårdsplanen. Igår satte vi upp ett fint skydd för tvätthon och gjorde en liten bänk att ställa saker på.

Vi använde oss av gammalt material så långt vi kunde. En tidigare husspalje fick bli själva skyddet och bänken gjorde vi av ett tidigare pumphus. Båda hade samma rutmönster och var som gjorda för varann. Några gistna brädor hittade vi i en slänghög och sattes som skiva tilll bänken. En bräda hade spikar kvar, som stack ut på kanten så det fick bli en combo med bänk och krokbräda i ett. Resultatet är ett gisset hopplock, men ganska så charmigt :-) 
 Husspaljen var mycket sliten med vit färg som flagnar av,
men det lät vi vara så. Vackert på sitt sätt..R E T R O
..en liten smykik in på retrohyllan, bla Gefle porslin Hollandia och Torekov Keramik Deco

Campa retro

Kanske ska du tälta som på 40-talet eller har en gammal husvagn från 1954 som ni tuffar runt med och vill "pimpa" i rätt stil. Vi har kanske inte allt och kan förse dig med en komplett utrustning, men några trevliga fynd kan du nog göra hos oss.

En dag när det var fint väder såg det ut såhär på gårdsplanen, en miniutställning i ORANGE :)

 

Vi har äldre campingutrustning i lättmetall också; bl.a. gamla campingbestick, plåtmuggar mm  och så andra prylar för retrohemmet från 50-70talet, kuriosa och nostalgi. 

Hör gärna av dig om det är något speciellt du letar efter, så kanske vi kan hjälpa dig. 


Camping från förr:

Det går att ta båten hit


Det går att ta sig hit med båt. Från Sikhalls hamn är det nämligen bara 500m gångväg upp till vår butik... Det är skyltat ute vid vägen, du tar dig upp för backen och sedan ligger butiken där.

Båten Sarita tar dig från Vänersborg tur & retur för 250Kr. En mysig tur och du kan stanna i Sikhall hela dagen och sedan åka tillbaka på eftermiddagen. Passa på att bada och sola!

Du kan också ta egen båt och stanna till i Sikhalls gästhamn, som tar emot 15 båtgäster för 80Kr/dygn. Det är en lugn gästhamn med vackert läge på Sikhalls udde, vid det gamla sädesmagasinet.

Sjökort: http://kartor.eniro.se/m/agasb

Kontaktuppgifter


Telefon: 0733-195959 / 0730-404949, sommarbutiken: 0521-37365

E-post: info@anno1900.nu (eller lämna ett meddelande här i bloggen)
Hemsida: www.anno1900.nu


Postadress:
Stilbyrån Handelsbolaget
Töra 1
464 66 Mellerud

Besöksadress/sommarbutiken i Sikhall:
Sikhall 201
464 65 Brålanda 


Söker du efter bröllopskläder?


Vi säljer bröllopskläder, så fråga oss om du är intresserad! Vi har dem inte i sommarbutiken, men tar gärna fram vid förfrågan. (Vi har endast ett par näbbdräkter i butiken, se tidigare inlägg: en-norsk-bunad)

T.ex en antik näbbklänning och nattsärk från 1800-talet, en par lite nyare dopklänningar, fluga till pojke, en brudklänning i spets från början av förra seklet, vackra spetshandskar och väskor. Frackar, frackvästar, nyare och äldre frackskjortor, smoking, flugor & slipsar, höga hattar, hänglsen, scarfes mm. Även andra festkläder, klänningar, kostymer och skjortor, slipsar och skor.


- Vad står det på din önskelista?
..en ordlek som kom ur funderingen över vad som fångar mitt intresse när jag själv är på loppis & antikrundor. En slags önskelista och de saker jag alltid letar efter och vill ha hemma..

Kanske är det helt andra ord för dig - skriv gärna dem i en kommentar här, så vet vi vad du tycker om och vill se i vår butik!


RSS 2.0