En dalsländsk bonde har gjort sig av med saker..
Ger en smygkik på det vi nyss har fått in i butiken, köpt av en bonde ifrån trakten: En urfräck trappstege i rå industri-look och ett kärl (blomkruka?) på stålställning ..och så en gammal industrilampa med patina. En docksäng med två sängbord och en gungstol, hemmabygge i dalsländsk allmogestil. Allt från en och samma dalslandsgård, så även en träkratta och två röda trähjul. Trälådan är märkt "Tarkett" ...antagligen "som i tarkettgolv", men man kan undra varför Tarkett höll med trälådor? Den lilla gungstolen syns tyvärr inte i bild.


Nu är butiken öppnad...
Det är bara frimärket frimärket och poststämpeln som saknas, men vi nöjer oss med ett enkelt inlägg här för att tala om att butiken är öppen nu!

Det blev en bra första dag. Några kunder trotsade högsommarvärmen och besökte butiken. Vi fick en fin lycka-till blomma av en god granne och en kommentar; "-vad mycket saker ni har!", utav en annan.. :-) /Tack för idag!


En norsk bunad


En Norsk bunad finns till försäljning i butiken. Bunader finns i oändligt många varianter och färger, just denna är enkel och lättburen. Är säkert fin på en näbb vid bröllop. 

Vår brorson Gustav väntade hela dagen på att få prova den..
Vi passade på att ta de här fina bilderna  =)
Dräkten säljs som ett helt set; med byxa, skjorta och väst, samt med eller utan skor till. Passar till en pojke på 8-9 år. Ring gärna till oss om du vill veta mer om dräkten
eller kom och titta/prova i butiken.

Ps. Bunad är norska ordet för nationaldräkt har vi lärt oss av våra norska grannar här i Sikhall

___________

Tilägg 3/7: Nu har vi fått in en bruddnäbbsklänning också. Har inte någon bild på den,
men den är för en 8-årig tös, vit chiffong med broderier i svagt gult och grönt.
Klänningen är helfodrad.

Priset är 250Kr/st för både klänningen och bunaden


Vi har fler bröllopskläder, se nytt inlägg: soker-du-efter-brollopskladerHitta hit


Du hittar oss i Sikhall, vid Vänern nära Brålanda. Sikhall ligger 17km norr om Vänersborg.

Om du kommer från Vänersborg (söderifrån) tag riksväg E45 och ta av vid avfart "Sikhall/Gestad" (H). Följ vägen, förbi Timmervik k:a och sväng höger i trevägskorse, följ skyltning mot "Sikhall". Där sitter vår första skylt "second hand 1km". Kör därefter 1km och du är framme. Höger sida, se skylt "Second hand & Anno 1900".

Om du kommer norrifrån på E45 är det närmare att svänga av (V) ca 5km söder om Brålanda vid avfart mot "Sikhall" innan Nuntorp skola. Följ vägen och sväng höger i trevägkorse, följ skylning mot "Sikhall". Följ vägen tills ny trevägskorse och sväng vänster, följ skyltning mot "Sikhall". Kör därefter 1km och du är framme. Höger sida, se skylt "Second hand & Anno 1900".

Om du kommer nerifrån Sikhalls badplats, så är det skyltat hela vägen. Vår butik ligger 1,3km söder om Sikhalls badplats, kiosk och camping.


Adress: Sikhall 201, 464 65 Brålanda.

Klicka här för karta och vägbeskrivning. Håll utkik efter sådana här skyltar!Vi har skyltat utmed de mindre vägarna i närheten, men om du inte ser en skylt så följ vägskyltarna mot "Sikhall" och därifrån är det skyltat.


Snart öppnar vi..


Vi öppnar tisdagen efter midsommar, den 28:e juni kl 15.00.
Du är välkommen!


GLAD MIDSOMMAR!


Om du har vägarna förbi vid en annan tid på dygnet, ring gärna och hör efter,
för kanske är vi ändå hemma och kan ta emot dig!
Telefon till bostaden: 0521 – 373 65.

Undrar du hur du ska hitta hit ? - läs under "Hitta hit" i högerspalten


Har tagit lite bilder..

 ..en blandning av det vi har i butiken: husgeråd, saker till sommarstugan, sommarkläder, vintagekläder, antikt, kuriosa, nostalgi, retroprylar och här och där en del nyare och mer praktiska saker
 


Bålgetingar och doft av målarfärg..


Här var det nymålat en hel vecka och allt var prickigt av vita färgfläckar. Det luktade målarfärg och vi vädrade med fönstren på vid gavel..

Mitt i alla förberedelser smet två Bålgetingar in genom ett fönster. Vi fångade dem i glasburkar och satte på lock. Hörde oss för ang. hur man gör med såna "skadedjur" och om man bör vara orolig.. Fick snart utrett att vi inte har ett bålgetingbo, utan att de bara har hälsat på oss. Vi blev väldigt tacksamma för det och att vi kunde fortsätta arbetet.. Ps. getingarna blev säkert också tacksamma, för de befriades från burkarna.

Därefter stängde vi fönstren, men färglukten försvann snart ändå. Däremot ville inte färgfläckarna på golvet ge med sig så lätt, så vi knäskurade golvet med såpa två gånger. Efter ytterligare damning och torkning, så kunde vi ställa disken på plats...

Nu är all inredning och även de flesta sakerna på plats och det börjar bli en fin harmoni i butiken.. men än återstår ca 2 veckors arbete, med att finslipa de små detaljerna och att göra fint på träbryggan utanför.. 

Det kommer lite bilder inom kort =)


Nu målas det och snickras för fullt..


Under veckan som gått har vi målat och snickrat och nu börjar butiken ta form. Det blev vitmålade väggar och inredning i mysig lantlig stil. Känns jätteroligt att vara igång och tycker det blev precis så enkelt och spartanskt som det ska vara på landet.

Nu återstår inredningen och häst-jobbet med att få upp alla varor, prismärka och få en logisk ordning på allt. Lite inspirerad och glad skall man också bli av att besöka oss, så en finputsning med inredning och exponering skall också till.

Vi jobbar på under nästkommande vecka och innan midsommar, men sen hoppas vi vara helt klara för att öppna efter midsommar.

Ni kommer att möta vår mamma Britt i butiken, det är hon som bor där och står med faciliteterna. Hon säljer samtidigt lite av sitt eget bohag. Jätteroligt för henne att kunna stå i butik, nu när hon gått och blivit pensionär. Hon kommer därför kunna ta emot er dagligen, men exakta öppettider kommer så snart vi öppnat.

..nu är det spännande =)


RSS 2.0