En ny blogg


Vi hade tänkt att den här bloggen skulle fortleva, men vi fick inte till den som vi tänkt, så det fick bli en ny blogg med lite roligare designmöjligheter...

Den nya bloggen är inte riktigt klar än, men du får gärna tjuvkika: http://anno1900.blogspot.comNär den nya bloggen väl är klar kommer du att länkas direkt till den genom vår hemadress www.anno1900.nu och vi kommer att hänvisa härifrån till dit.

Välkommen att besöka vår nya blogg!

Ps. Den nya bloggen har också den bra funktionen att du kan prenumerera på våra nyhetsbrev för e-butiken Stilbyrån.se (finns i höger sidlist) så passa på att skriv in din epostadress om du vill ha sådana i fortsättningen. Där kommer vi att publicera ett nyöppningserbjudande som gäller alla gamla kunder från Anno 1900. Annars är nyhetsbreven till för att informera löpande; om månadens nyinkomna varor, kunderbjudanden, om kommande outletförsäljningar och annat kul när andan faller på. 


..utanför 36 kvm


Vill beskriva vad som sker utanför de 4 väggar på 36 kvm, som är sommarbutiken i Sikhall. För där finns vi som sagt bara under sommarhalvåret och mestadels står vår mamma Britt i butiken.

Vi andra två, Carina och Therése arbetar också med detta: inredningslösningar och styling för hem och företag, samt hantering och avyttring av bohag vid tex dödsbo eller byte av bostad. Att sälja av begagnad inredning och antikviteter åt våra kunder är en del av det och vi startar inom kort e-butiken www.stilbyrån.se.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad!

Carina (Inredning/styling): telefon 0730-404949, e-post kontakt@stilbyranmiljo.se
Therése (Bohagshantering): telefon 0733 - 195959, e-post: info@bohagshantering.se

Eller läs mer på internet:

  eller

Ha en bra dag!
Carina och Therése


Tack för den här sommaren!


Vår mamma Britt som står mest i butiken har varit något av en hjältinna. Stått i butiken hela sommaren, ända tills nu. Det var långa dagar i en butik som egentligen inte är mer än ett gammalt uthus, tunnt isolerat och alltför kallt när värmen utomhus börjar avta.. Enveten som få har hon väntat på kunder och huttrat, men nu är det enhälligt beslutat. Vi stänger butiken för sommaren. I går söndag, var sista öppetdagen.

Nu när vi har stängt kommer vi inte att ligga på latsidan, nejdå... Vi har massor att ordna med. För butiken var ju egentligen inte permanent, utan ett tok-infall på prov som visade sig vara något vi alla tre vill fortsätta med.... Så nu ska det gamla uthuset till butik göras iordning och bli riktigt fint inför nästa sommar. Bl.a. få en ny entré med gamla pardörrar ut mot vägen.


Med risk för att bli långrandiga måste vi passa på att få tacka alla er som har besökt oss i sommar. ..Sikhall ligger ju ändå en bit avsides, så vi inser att vi är lyckligt lottade att ens ha fått några få kunder denna första sommar.

Måste också passa på att berätta om alla glada tillrop i dörren... Det var inget vi hade väntat oss, eller kunnat föreställa oss, men det har glatt många dagar i butiken med utrop som "-Men, vad fint!", många långa "-Åhhhh" eller de som förvånat frågat: "-Är det nya saker?". Vi har svarat: "-Nädå, det är bara gamla saker här"
/Tack, än en gång =)
 
Och ni har rekommenderat oss till era nära & kära. Det har varit en så god hjälp för att få hit fler besökare, då butiken inte ligger i en stor stad. Tack för det bästa beviset att ni verkligen är nöjda!


Vi önskar er/dig en fin höst med goa hemmakvällar och många mysstunder
/Kramar från oss

Ps. Om du vill besöka butiken under de kommande höstmånaderna så går det bra, bara du slår en signal till Britt först på telefon 0521-373 65. E-butiken www.stilbyrån.se är på gång nu och vi skickar ut nyhetsbrev till alla som har skrivit upp sig på vår maillista. Vi ger ett öppningserbjudnade till alla våra kunder i sommarbutiken Anno 1900. (så meddela oss gärna via mail till info@anno1900.nu om du också vill vara med).Fröken fräken


Fröken fräken var loppisrundan och bloggade om oss efteråt.
 /Ville bara säga tack ♥Fröken fräken köpte bl.a. en 50-talsklänning som satt som en smäck på henne :) (det är inte klänningen som syns på bilden, men mkt likt den...)

Något alldeles särskilt..?


I fall det är någon som letar efter det där speciella och kanske undrar om vi har, så får du gärna fråga oss. Man kan ringa, maila eller lämna ett meddelande här. ..för det är aldrig farligt att bara fråga och det hjälper samtidigt oss att veta vad du söker efter och allra helst vill ha. Så alla, som undrar och drömmer - frågor och önskningar mottages gärna!

Våra kontaktuppgifter hittar du på den här bloggen, i högerspalten. Och om vi inte har det du frågar efter, så kanske vi kan ordna hem det (med lite tur och idog envishet). 

Annars får vi in mer nytt i den kommande veckan:
Tänk om en dörrmatta kunde tala


Trasmattan utanför dörren har varit en reko trotjänare. En alldeles ordinär skapelse som visat sig vara en utmärkt dörmatta. ..Ordinär som i en randig, ett par meter lång matta som hemvävts av diverse gamla tyger.

Har fått ligga ute i ur och skur, hela sommaren så nu börjar den se rätt trött ut. Men mattan är inte sliten inte, den klarar allt nästa sommar också. Den är däremot rätt solkig efter alla trampande fötter som varit på besök :) 

En tanke som slagit oss: - Tänk om en dörrmatta kunde tala och återberätta hela sommaren; stunder av löst prat över en pryl, beskrivningar av härliga personligheter som besökt oss, skratt åt någon ful hatt eller tillfällen då vi slitit vårt hår och kämpat på. Kanske har vi missat lyckoskutt över tröskeln eller besökare som besviket knackat på när vi har haft stängt..? Trasmattan har nog upplevt mest..

Vid närmare eftertanke.. Det kanske inte är så himla trevligt att bli trampad på hela dagarna och ta emot mycket skit från smutsiga skor, så vi får nog ändå vara glada för att dörrmattor är stumma ;)
 
Vår trasmatta är en trotjänare som sagt, och kommer låta sig rullas ut ett par veckor till.. Sedan ska den ner till Vänern och få sig en såptvätt, precis som förr, med skurborste och grönsåpa.

 

Vi har öppet idag och i morgon


Om det är någon som undrar, så har vi öppet både idag och i morgon kl 10-16. Ja, för samma öppettider gäller fortfarande:Välkommen hit!

En salig röra med ett träd i mitten


Lägger upp lite bilder från Loppisrundan som hölls i helgen och passar på att tacka alla som har åkt rundan och var hos oss. Roligt att så många kom!

Har tyvärr inga bilder från de andra 3 loppisarna som deltog, men det såg säkert likadant ut hos dem. Mao en massa prylar i en salig röra ;)

Ps. Vi hoppas att ni besökare var nöjda med arrangemanget och tar gärna emot ris och ros i kommentarfältet nedan eller via mail info@anno1900.nu. Till er som undrar så kommer vi att hålla med loppisrunda igen nästa år =) Vi 4 loppisar var nämligen unisont enade om att det var så kul att vi bara måste!En massa prylar in en salig röra var det som sagt..och militärgrejer hängde här och var på gården. Göran, en samlare av militärt svenskt besökte oss och hjälpte till att notera modellbeteckningar på alla jackor, väskor mm ... tack, det var en höjdpunkt =)

Vi reste ett orange tält och fyllde med allsköns loppisprylar. Tanken var att det är bäst att gardera sig för regn, men vädergudarna var snälla mot oss så på söndagen åkte det ner igen.Vi "loppade ut" en del kläder, både för barn och vuxna. Och leksaker, böcker och annat diverse som vi behövde bli av med. Dvs. vi höll med riktigt mycket LOPPIS. Det visade sig att inte alla var så intresserade av just det där utan handlade mest i vår butik. Så nu vet vi, att nästa år blir det inte så mycket sådant och det som inte blev sålt kommer att skänkas.Ett träd som finns utanför butiken, fick mycket uppmärksamhet under loppisrundan. Det beundrades, fotades och man undrade vad det var för träd. Vi som ser det dag ut och dag in är ju inte sådär till oss, men undrar också vad det är för träd. Lägger upp en bild här utifall någon med gröna fingrar vet ?? Vi har fler bilder ifall det behövs, eller så kan du titta på den här närmare bilden som Fröken fräken lagt upp när hon bloggade om sin runda på dal :)Tillägg 8/10: Nu är mysteriet löst! Trädet ifråga är en körsbärsbenved. Vi har skrivit lite om det i nya bloggen anno1900.nu. Måste också passa på att rätta ett skrivfel: vårt sk. träd är ju egentligen inte träd i bemärkelsen "med stam" utan den är en klippt och uppstammad buske. Körsbärsbenved på stam har en stam, medan vår är förgrenad nertill.

RSS 2.0