Kitschig spegellampett


Vi har fått in en spegellampett som vi trodde var tillverkad på EDA glasbruk eftersom den kommer ifrån ett hem som hade annat i EDAglas. Med hjälp av Eda glasbruksförening har vi tillslut kunnat konstatera att så är inte fallet (Tack Bengt mfl!). Lite tråkigt besked, men nu är vi riktigt nyfikna och söker vidare för att få veta spegelns ursprung. Under tiden vill vi tala om att lampetten finns hos oss och är till salu för den som är intresserad. Tydligen är den rätt unik inom sin genre och om vi skulle gissa en ålder så känns 50-60talet troligt, men vi vet inte som sagt så den kan vara äldre ändå... Charmig är den hur som och en rätt kul & lite kitschig grej att hänga på väggen och tända ett ljus i. 

Lite information om konstruktionen: Ramen är sammansatt av en mängd pressade/gjutna delar av färgat glas. De har en aprikos eller en ljust rosa ton med dekorinslag i form av transparenta små och stora blommor. Varje glasdel är fäst med metallstift i bakstycket. Ljushållaren sitter gömd innanför den nedre glasblomman i lampetten. Metallblad i guld ligger inunder glaset, runtom ramen och skapar skiftningar i en varmare ton.



Vet du något om spegeln eller är intresserad av att köpa den - hör då gärna av dig med ett inlägg här eller maila till [email protected] 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0