Bålgetingar och doft av målarfärg..


Här var det nymålat en hel vecka och allt var prickigt av vita färgfläckar. Det luktade målarfärg och vi vädrade med fönstren på vid gavel..

Mitt i alla förberedelser smet två Bålgetingar in genom ett fönster. Vi fångade dem i glasburkar och satte på lock. Hörde oss för ang. hur man gör med såna "skadedjur" och om man bör vara orolig.. Fick snart utrett att vi inte har ett bålgetingbo, utan att de bara har hälsat på oss. Vi blev väldigt tacksamma för det och att vi kunde fortsätta arbetet.. Ps. getingarna blev säkert också tacksamma, för de befriades från burkarna.

Därefter stängde vi fönstren, men färglukten försvann snart ändå. Däremot ville inte färgfläckarna på golvet ge med sig så lätt, så vi knäskurade golvet med såpa två gånger. Efter ytterligare damning och torkning, så kunde vi ställa disken på plats...

Nu är all inredning och även de flesta sakerna på plats och det börjar bli en fin harmoni i butiken.. men än återstår ca 2 veckors arbete, med att finslipa de små detaljerna och att göra fint på träbryggan utanför.. 

Det kommer lite bilder inom kort =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0