Tänk om en dörrmatta kunde tala


Trasmattan utanför dörren har varit en reko trotjänare. En alldeles ordinär skapelse som visat sig vara en utmärkt dörmatta. ..Ordinär som i en randig, ett par meter lång matta som hemvävts av diverse gamla tyger.

Har fått ligga ute i ur och skur, hela sommaren så nu börjar den se rätt trött ut. Men mattan är inte sliten inte, den klarar allt nästa sommar också. Den är däremot rätt solkig efter alla trampande fötter som varit på besök :) 

En tanke som slagit oss: - Tänk om en dörrmatta kunde tala och återberätta hela sommaren; stunder av löst prat över en pryl, beskrivningar av härliga personligheter som besökt oss, skratt åt någon ful hatt eller tillfällen då vi slitit vårt hår och kämpat på. Kanske har vi missat lyckoskutt över tröskeln eller besökare som besviket knackat på när vi har haft stängt..? Trasmattan har nog upplevt mest..

Vid närmare eftertanke.. Det kanske inte är så himla trevligt att bli trampad på hela dagarna och ta emot mycket skit från smutsiga skor, så vi får nog ändå vara glada för att dörrmattor är stumma ;)
 
Vår trasmatta är en trotjänare som sagt, och kommer låta sig rullas ut ett par veckor till.. Sedan ska den ner till Vänern och få sig en såptvätt, precis som förr, med skurborste och grönsåpa.

 

Kommentarer
Postat av: Kristin

Hur gick det på loppisrundvandringen? Kände mig mkt ledsen att jag ej kunde komma:(

2011-09-11 @ 00:05:04
Postat av: Therése

Ja det var synd att du inte kunde, men vi har öppet en bit in i höst o sen öppnar vi igen till våren. 1 maj blir det nog... (om vi kan hålla oss så länge;) o så håller vi på att öppna e-butik som man kan besöka när som under dygnets alla 24 timmar.. Loppisrundan gick bra (kom mkt mer folk än en vanlig dag, trots alla andra loppisar och antikmarknader, konstrundor mm som var samtidigt..) ..och så var det roligt med. Många intressanta besökare bl.a. de som hade saker att berätta om olika föremål eller bara var trevliga att prata med :) Men loppis i bemärkelsen jättemassa saker till ett urbilligt pris är verkligen inte grejen visade det sig, för de flesta gick rätt in i butiken och handlade där istället. Samma vittnade en annan av antikhandlarna som var med i loppisrundan, att loppisbordet utanför var inte intressant.. Konstigt det där, för trodde alla ville ha just det. Nästa år ska vi också ha loppisrunda, men får tänka om lite där verkar det som.. Misstänker att folk vill ha riktigt bra grejer rätt igenom och vi hade ju allsköns prylar just den här gången eftersom vi hade en urrensning från våra hem bla. Men det har vi skänkt av nu.. Hoppas du har det bra där du är, ja hälsade ju till dig igår /stor kram!

2011-09-11 @ 09:22:39
URL: http://www.anno1900.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0